Ανακοινώσεις

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017
5-th Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation -- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, 5-7/7/2017

Η Επιστημονική και Τεχνολογική Έρευνα Μοχλός για την Οικονομική Ανάπτυξη και την  Κοινωνική Ευημερία

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Κέντρο της Χώρας, διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά στις 5-7 Ιουλίου 2017, το «Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Hellenic Forum του Δημοκρίτου έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης Ελλήνων και Ξένων Επιστημόνων από όλο τον Κόσμο και έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου συνεργασιών και διασύνδεσης με τη βιομηχανία.  Έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες στους τομείς της Νανοτεχνολογίας, Ενέργειας - Περιβάλλοντος, Βιοεπιστημών, Πληροφορικής – Τηλεπικοινωνιών και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη φετινή διοργάνωση θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και στις συγκλίνουσες τεχνολογίες. Θα διοργανωθούν επίσης συζητήσεις με εμπειρογνώμονες σε θέματα χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας και επικοινωνίας της επιστήμης.

Τρεις ιδιαίτερες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το φετινό Forum:

   - Η πανηγυρική έναρξη του προγράμματος Βιομηχανικών Υποτροφιών ΕΚΕΦΕ «Δ» - Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, (Τετάρτη 5 Ιουλίου)

   - Η τελική φάση του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας MITEF Greece Startup Competition 2017 που διοργανώνεται από το MIT Enterprise Forum Greece (Πέμπτη 6 Ιουλίου)

   - Η εκδήλωση δικτύωσης σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ που θα δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες και Ξένους Επιστήμονες να συναντηθούν με εκπροσώπους του Επιχειρηματικού Κόσμου και να διερευνήσουν τις  προοπτικές συνεργασίας σε ερευνητικά προγράμματα και επενδυτικά σχήματα. (Παρασκευή 7 Ιουλίου)

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, τις εγγραφές και την εκδήλωση δικτύωσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://events.demokritos.gr